Bard Bothe header image

Kleine Wolk en reacties

Kleine Wolk zag op 18 januari jl, mede ter gelegenheid van de Nationale voorleesdagen 2013, het levenslicht.

Het boek is op tal van scholen voorgelezen. De reacties zijn hartverwarmend.
Kind: “Waarom is voorlezen zo belangrijk?”
voorlezen Kleine WolkAntwoord: “Je leert nieuwe woorden, die je nodig hebt om straks zelf te kunnen lezen en te begrijpen wat je leest.”
Kind: “Hoe oud bent u?”
Antwoord: “Ik ben net als de juf, een groot gegroeid kind. Ik ben net zo oud geweest als jij!”
Reactie: “Waaauw.”
Juf: “Kal, je steekt je vinger omhoog. Heb je een vraag?”
Antwoord: “Ik vind het een mooi verhaal!”
Kind: “Heb je de tekeningen ook zelf gemaakt?”
Antwoord: “Jullie werken toch ook vaak samen in de klas? Nou, dit boekje heb ik met veel plezier samen gemaakt met iemand die prachtige tekeningen kan maken, want dat kan ik niet hoor!”
Wilt u dat ik het boek kom voorlezen op uw school, neem dan contact met mij op, via email info@bardbothe.nl of 023979441.

Voor lezen Kleine Wolk

Reacties op het voorlezen:
Juf Jannie, leerkracht heeft het boek op haar website aanbevolen, evenals Anouk Corporaal, kindercoach.
Juf Jannie schreef: “Dit boek is echt geweldig. Het roept lieve en schattige emoties op. De kinderen reageren op hun eigen manier op het verhaal. “Waar is pappa Wolk? Hoe kan iets geboren worden en geen pappa of mamma hebben? Waarom nam de wind alleen Kleine Wolk mee terug en niet de andere wolken?”
Ze geeft enkele tips zoals een proefje.
Pak een kopje thee met kokend heet water en een lepel van metaal. Houd de lepel boven het kopje en laat het kind de lepel bekijken. Leg uit hoe het water als stoom omhoog gaat en dan gaat condenseren op de lepel. Zo laat je zien hoe Kleine Wolk uit de zee of de rivier omhoog kan gaan.
Anouk Corporaal/kindercoach schreef: “Ik heb veel vertrouwen in de potentie van dit boekje dat leuk en leerzaam is en het proces van de (water) kringloop helder en duidelijk voor de doelgroep uitlegt. De kinderen worden gemakkelijk betrokken bij de belevenissen van Kleine Wolk.”