Bard Bothe header image

Andermaal Anne is een relatieroman.
“Het is een relatieroman over liefde, vriendschap en persoonlijke groei. Rudolf Backenrode laat de liefde van zijn leven wegglippen, omdat hij zich niet durft te binden. Hij leeft licht en luchtig en behoorlijk onthecht. Vaak laat hij het leven op zich af komen en is verbaasd als het dan fout gaat. Hij ontkomt niet aan een diepgaand zelfonderzoek dat ertoe leidt dat hij zijn hart uiteindelijk volgt. Uiteindelijk komt hij terecht bij herinneringen die hij niet meer kan verdringen. Als jongen van vijf kwam hij vlak na de oorlog terecht in een oud concentratiekamp van de Duitsers, waarin nu voormalige leden van de NSB gevangen zitten. Zijn vader heeft als oud verzetsman de leiding over het kamp. Die ervaringen vormen de basis voor zijn onvermogen om echte verbindingen met anderen aan te gaan.”
Met Andermaal Anne won hij een eerste prijs in een schrijverswedstrijd.

Pers over Andermaal Anne:
In prachtige dialogen worden essentiele levensvragen neergezet. Het verhaal wordt met zorg geboetseerd en laat de lezer van de ene in de andere verbazing vallen.
Levensecht en toch fictief: Brabants Dagblad
De schrijver heeft minstens drie romans in een boek willen proppen. Dat Bothe wel degelijk weet wat schrijven is blijkt uit de oorlogsherinneringen. Hij schrijft dan met een overtuiging die doet vermoeden dat hij zich op autobiografisch terrein begeeft. Sterk is de schrijver ook in de passagens over de bezuinigingsdrift van Rudolfs bedrijf. Een fraai subverhaal in Andermaal Anne, die net als andere een aparte roman waardig zijn: Algemeen Dagblad.

Andermaal Anne is bij mij te bestellen door 18,00 euro (dit is inclusief verzendkosten) over te maken naar mijn bankrekening nr. NL23 RABO 0374 3563 00 t.n.v. B. Bothe onder vermelding van uw adres . Zodra ik het bedrag heb ontvangen zal ik het boek naar u toe sturen.